top of page

Озеленення та благоустрій ділянки у селі Фонтанка Одеса

Оновлено: 10 лют.

За заявкою Замовника розпочали озеленення та благоустрій прибудинкової території приватного будинку, розташованого у Фонтанці під Одесою. Природно роботи з озеленення ділянки почали з виготовлення ландшафтного проекту.

У наш час роботи з озеленення території є не просто висаджуванням рослин, а є комплексом робіт для створення цілісної композиції, де різні елементи такі як: рослини, чагарники, квіти, газон гармонійно додають один одного. І саме тому роботи з озеленення слід розпочинати із створення ландшафтного проекту. Саме на цьому етапі озеленення Замовник може в комплексі оцінити обсяг майбутніх робіт і що важливо дізнатися вартість робіт з озеленення. Дізнатися точну вартість озеленення під ключ Вашої ділянки можна лише після створення ландшафтного проекту озеленення. Наша ландшафтна студія понад 20 років займається ландшафтним проектуванням та озелененням территорій придомових ділянок, дач, садових будиночків.


Початковий етап озеленення ділянки складається з кількох пунктів:

  • Виїзд ландшафтного архітектора для обстеження території та обговорення побажань Замовника;

  • Ландшафтне проектування озеленення земельної ділянки та погодження із Замовником результату роботи;

  • Складання кошторису на всі види робіт з озеленення ділянки (вартість рослин, супутніх матеріалів, робіт з посадки, вартість газону та системи автоматичного поливу);

  • Узгодження етапів термінів проведення робіт (планування території, встановлення системи автополиву, доставка рослин на ділянку та висаджування, влаштування рулонного газону).

Для озеленення використовуємо рослини, вирощені у власному розпліднику, а також підбираємо необхідні рослини у різних садових центрах Одеси.

підготовка території

Роботи з озеленення на ділянці починаємо з чистового прибирання території. Забираємо залишки будівельного сміття. Потім за необхідності завозимо землю і робимо чорнове планування ділянки.

встановлення системи автополиву

Окремий день необхідно виділити для монтажу системи автоматичного поливу. Адже для рослин потрібна вода, особливо для газону, а влітку газон поливати потрібно щодня. Якщо площа газону більше 20 метрів квадратних, то без системи автополиву впоратися з поливом ділянки буде дуже важко.

У цьому проекті використали інноваційні форсунки R-Van виробництва Rain Bird.

які встановлюються на поливалки типу Spray


Далі йде посадка рослин та планування чистове планування ділянки

Рослини на ділянку підбиралися згідно проекту:

  • не вибагливі;

  • мають обмеження щодо зростання, а ті які мають здатність розростатися, кипарисовик лейланду Gold Rider підібрано стрижену форму Ниваки;

  • в якості живого паркану перевагу віддано Туї Smaragd, яка має насичений зелений колір, і чітку колоноподібну форму, що практично не потребує формування;

  • як солітерна рослина обрана ялина колюча Majastic Blue, яка теж формуватиметься в чіткий конус;

  • при вході сформували вхідну групу з Кіпариса Аризонського на штамбі, барбариса Багатель та ялівцю Блю карпет.

  • При посадочных работах использовалась универсальная торфосмесь (добавлялась непосредственно в посадочную яму) и укоренитель Радифарм (для стимуляции корнеобразования)

Подальший догляд полягає у безпосередньому поливі, укоріненні рослин та мульчуванні.

Завершення робіт із озеленення ділянки у Фонтанці є укладка рулонного газону. У цій роботі щодо озеленення ділянки газон є основою ландшафтного дизайну.. Студія Ландшафтного Дізайну DROP виробляє зрізання та продажу Рулонного газону в Одесі. Осінь – чудова пора для створення газонів. Газон восени добре приживається і не потребує особливого догляду.


Рулонний газон - швидкий спосіб озеленення ділянки

  • простота та швидкість укладання рулонів газону

  • газон стійкий до витоптування

  • наш рулонний газон добре переносить зиму

  • через два тижні після укладання газону по ньому можна ходити

  • газон можна укладати до морозу, а у нашому регіоні це може бути і кінець грудня



Осінь саме час для ОЗЕЛЕННЯ ділянки в Одесі

Зверніться до студії ландшафтного дизайну DROP, і вони перетворять вашу ділянку на справжній зелений рай.


Замовлення на озеленення приймаються за контактами:

🌐 Наш веб-сайт: www.drop.od.ua

📧 Електронна пошта: omaraandrey@gmail.com

📞 Телефон: +380674807471

Ми готові втілити вашу мрію в реальність, зробивши вашу прибудинкову територію не лише красивою, а й функціональною. Не відкладайте важливий крок до зміни вашого життя на краще. Звертайтеся до нас, і давайте разом створимо місце, яке радуватиме вас і ваші близькі протягом багатьох років!

bottom of page