top of page

Охолодження повітря туманом літньої тераси, альтанки, майданчика

Оновлено: 20 вер. 2023 р.

Охолодження відкритої або провітрюваної території туманом за допомогою систем туманоутворення влітку в спеку - це чудова можливість охолодити повітря в альтанці, веранді або терасі приватного будинку.



Система туманоутворення допомагає знизити температуру навколишнього повітря та створити комфортну вологість під час літньої спеки у відкритій зоні відпочинку приватного будинку в Одесі та Одеській області. Охолодження повітря туманом зменшує навколишню температуру на 10 градусів С, перетворюючи відкриту територію (терасу, альтанку, веранду, літній майданчик) на місце з комфортним мікрокліматом для приємного проведення часу.

Работа форсунок туманогенерации на летней веранде Одесса
форсунки туманогенерации

Форсунки генерації туману створюють ефектний туманний серпанок по периметру охолоджуваної зони. Згенерована туманна завіса не дозволяє проникнути в зону охолодження гарячого повітря. Туман, випаровуючись, знижує температуру всередині периметра. Системи туманоутворення бувають двох видів:


Принцип роботи системи охолодження туманом

Охолодження повітря туманом працює за принципом «миттєвого випаровування». Насос високого тиску генерації туману подає воду тонкими але дуже міцними трубами до форсунок туманоутворення під тиском (30-70 бар). Виходячи з дуже маленького отвору (0,1мм) форсунки, вода створює завісу з дрібних крапель. Випаровуючись ці крихітні краплі швидко поглинають тепло з навколишнього середовища, переходячи з житка в газоподібний стан. Проста фізика у дії. За допомогою системи туманоутворення можна ефективно охолоджувати, зволожувати повітря, пригнічувати пил та запахи. Відбувається якісне очищення повітря від запаху, пилу, сигаретного диму. Працюючи системи туманообразования високого тиску волога повністю випаровується і підлогу чи стіл під форсунками не намокає. О системах туманоутворення і наших работах можно прочитати тут.



Наша пропозиція щодо встановлення системи туманоутворення в альтанці до 30 м2 для охолодження повітря


Для невеликої альтанки, розташованої на території приватного будинку в Одесі, ми пропонуємо до встановлення систему туманоутворення MyFog-050 за ціною 14850 грн. (Ціна дійсна на 01.09.2021 поточну вартість уточнюйте). Для установки в альтанці має бути вода та електрика. Виїзд Одесою для обстеження можливості монтажу установки туману та визначення вартості безкоштовно.


Система туманоутворення складається з кількох важливих компонентів:


насос высокого давления системы туманообразования MyFog-050 в Одессе
насос MyFog-050

Насос високого тиску. Служить для подачі води до форсунок під тиском туманоутворення. Насос створює тиск до 40 бар. Туманогенератор оснащений:

протикраплинною системою швидкого скидання тиску;

сенсорним керуванням, кнопки із вбудованою індикацією;

пультом дистанційного керування режимами роботи або

програмою для налаштування через Bluetooth.

Споживає 150 ватів електрики. Для підключення потрібна розетка 220В

Работа форсунки туманогенерации высокого давления в Одессе
Форсунка туман высокого давления




Форсунки. Форсунки використовуються для розпилення водяної суспензії. Товщина водяної краплі становить 10 мікронів. Така крапля повністю випаровується та не випадає у вигляді осаду.

Шланг високого тиску. Застосовується для подачі води до форсунок під високим тиском.

Набір туманогенерації, що пропонується до установки, також оснащений усіма необхідними надійними з'єднувачами. Можливе підвищення надійності роботи системи туманоутворення знадобиться установка фільтра тонкого очищення води



Чому вигідно замовити монтаж системи штучного туману:


  • Використовуємо якісне та надійне обладнання, з усіма необхідними комплектуючими.

  • Витримана цінова політика.

  • Гарантії на обладнання та на монтаж.

  • Післягарантійне обслуговування.


З питань замовлення системи штучного туману звертайтесь за телефоном +380674807486

bottom of page