top of page

Огорож із туй. Жива Огорожа в Одесі

Оновлено: 3 груд. 2023 р.

Використання посадки рослин як спосіб відгородитися від сусідів. Зелений живоплот у ландшафтному дизайні ділянок.

Зробили шикарний зелений паркан із туї. Пару років і це буде класна огорожа з туй, що відокремлює зону в'їзду від зони відпочинку. Озеленення туями зі свого розплідника.




Створення вічнозеленої живоплоту.


Рослини для живоплотів при правильній посадці та своєчасній стрижці (якщо необхідно) в короткі терміни створять щільну живу «стінку». Посадку живих ізгородей можна виробляти як восени так і напровесні. В першу чергу потрібно визначити лінію посадки, для цього натягніть шнур і викопайте траншею шириною від 50 см до 1 м (залежно від породи), а глибиною не 60см (залежно від кореневої системи).

Не забудьте розпушити землю на дні траншеї та додати до неї добрива. Вийміть рослини з контейнерів (якщо вони є) і розставте їх уздовж ями на однаковій відстані один від одного. Оптимальна відстань між рослинами від 0,4 до 2 метрів (знову ж таки залежить від породи чагарника). Опустіть рослину в траншею, засипте її землею до верхнього краю земляної грудки і добре втрамбуйте ногою.

ДУЖЕ ВАЖЛИВО:

  • всі стебла, що витягнулися, слід обов'язково вкоротити до декількох бруньок – тільки тоді рослини будуть добре розгалужуватися і ваша жива огорожа стане щільною. Не забудьте рясно полити посадки, щоб створити хороший контакт коріння з ґрунтом.


Живая изгородь из хвойников возрастом 7 лет
Взрослая живая изгородь

Підбір рослин для зеленої огорожі: вибір сорту

Вибираємо хвойні рослини для формування живоплоту за щільністю крони, зовнішнім виглядом дерева, його сприйнятливістю до топіарної стрижки.

наприклад Туя - міцна, гарна огорожа для ділянки:

  • Туя західний Брабант. Крона туї є міцною яскраво-зеленою колоною, що досягає у висоту до 5 метрів. Діаметр крони до 1,5 метра, відносно швидке зростання.

  • Туя західна Смарагд має щільну та вузьку пірамідальну крону з яскраво-зеленим кольором хвої. Декоративна рослина, яка добре сприймає стрижку.

  • Туя західна Колумна. Зростає до 6 метрів. Крона луската, смарагдово-зелена, у формі колони із загостреним верхом. Добре переносить стрижку, виносить холоди і не вимогливо до ґрунту.


Щільність та висота живої та зеленої огорожі з туй та хвойників надійно захистить вашу територію від цікавих поглядів сусідів..

Вартість посадки туи в Одесі ви можете дізнатися з цього поста.



 

Зробимо зелений паркан із туй

Довірте створення живоплоту з туй досвідченим рукам ландшафтних дизайнерів та садових архітекторів у Ландшафтній Студії DROP. Зробіть свій сад унікальним і неповторним, додавши в нього пишність зеленої огорожі з туй.

зв'яжіться з нами за наступними контактами:

🌐 Наш веб-сайт: www.drop.od.ua

📧 Електронна пошта: omaraandrey@gmail.com

📞 Телефон: +380674807471

bottom of page