top of page

Озеленення в Одесі. Розвиток ділянки упродовж 5 років

Ландшафтні роботи із озеленення ділянки в Одесі виконані 5 років тому. Ця ділянка стала справжньою оазисом у метушні міського життя завдяки ретельно продуманому та багатогранним зусиллям його власників та роботи команди ландшафтного архітектора та садівників.


Проектні роботи з озеленення

На цій ділянці приватної території приватного будинку в Одесі було проведено комплексну роботу з ландшафтного проектування та озеленення, починаючи від складання детального плану та закінчуючи реалізацією різних елементів.

Проектуванню під Озеленення підлягала ділянка правильної форми в Одесі. Процес почався з ретельного аналізу території та її потенціалу. З урахуванням побажань власників та особливостей місцевості було розроблено детальний план озеленення. Проектом передбачено створення альтанки, майданчик для барбекю, місце для відпочинку. Цей план включав розподіл функціональних зон, визначення місць для доріжок, альтанки, газону, клумб та інших елементів озеленення. Також розроблена система доріжок і майданчиків. Здійснено зонування території. Є плодова частина та декоративна зона. Всі ці завдання втілені нашими ландшафтниками.

Потім було складено креслення, у яких було нанесено плани доріжок, розташування рослин, альтанки, і навіть системи поливу. У процесі проектування особлива увага приділялася гармонійному поєднанню різних елементів, створенню зручних та функціональних просторів та підбору рослин, які відповідатимуть кліматичним умовам регіону та зовнішньому вигляду ділянки.


Підготовчо-будівельні роботи під озеленення

Після затвердження плану розбивки доріжок, дендро плану та плану систем автоматичного поливу приступаємо до робіт на ділянці.

Спочатку було проведено земельні роботи: вирівнювання ділянки, підготовка ґрунту, розмітка доріжок та місць для посадки рослин. Потім були встановлені елементи інфраструктури, такі як доріжки, альтанка та система поливу.

Покриття доріжок вибрали у стилі "старе місто", укладаємо на суху, піщано-цементну суміш. Мiсце для вiдпочинку в саду Буде альтанка теж буде легка кована крита конструкція, стінки якої ми, надалі, зав'ємо жимолістю і плетистою трояндою. Одночасно із пристроєм доріжок розводимо систему труб під автоматичний полив.

Коли всі будівельні роботи завершені, приступаємо до посадки рослин.


Озеленення території

Наступним етапом була посадка рослин. Відповідно до проекту були обрані різні види рослин, враховуючи їх висоту, форму, колір листя та час цвітіння, щоб створити гарні та гармонійні композиції.



Посадки проводилися рано восени. Всі рослини з нашого розплідника, відбирали згідно з дендропланом із Замовником під керівництвом автора проекту. Невелика альпійська гірка була виконана з каменю травертину, який має натуральний природний колір та красиву пористу структуру. І звичайно ж на завершення рулонний газон! Куди ж без нього!



Після налаштування системи автоматичного поливу наш газончик поливається і почувається чудово. У 2019 році продовжуємо постачати найкращий рулонний газон до Одеси від ТМ Українські Газони

Рослини та розарій також поливаються за допомогою крапельної труби. У 2019 році ми під всі газони та ландшафти ставимо системи поливу на обладнанні Rain Bird (USA).


Фінальна обробка та благоустрій ділянки

Проводимо останні декоративні штрихи підсадити, підгодувати, підв'язати. І кора звичайно! Любимо у своїх роботах використовувати натуральні матеріали. Натуральна соснова кора мульчує рослину, зберігає вологу, декорує чорну непривабливу землю, суцільні плюси одного мінуса! З часом рослини розростуться порожнеч буде не так багато як зараз і наша кора виступатиме чудовим тлом для композицій.



Результат озеленення території

В результаті ділянка приватної території перетворилася на дивовижне місце, де поєднуються краса природи та комфорт життя. Кожен елемент озеленення був ретельно продуманий та реалізований з любов'ю до деталей, що створило унікальну та затишну атмосферу для власників та їх гостей.


Спостерігаємо за ділянкою

А ось і результати наших праць! Через 5 років потрапили на нашу улюблену ділянку та були в захваті від такої краси. Яка не без нашої допомоги з'явилася на цій ділянці. Відтепер називаємо його "райський куточок", хто сюди не потрапляє всім дуже подобається така краса. Рослини набрали обсягу, кольору, виглядають пишними та здоровими. Композиції вийшли дуже стильні та яскраві. Рослини ми підбирали так щоб у різну пору року забарвлення листя або хвої, що змінюється, контрастував на тлі смарагдово зеленого газону.

Тут є де побігати дітям, відпочити в тіні з книгою та посмажити шашлички. А врожай із плодових дерев дуже зручно збирати з газону – все чисто та екологічно.


Наші контакти:

Щоб дізнатися більше про наші послуги, переглянути інші наші проекти та обговорити вашу власну ідею, зв'яжіться з нами за наступними контактами:

🌐 Наш веб-сайт: www.drop.od.ua

📧 Електронна пошта: omaraandrey@gmail.com

📞 Телефон: +380674807471

Ми готові втілити вашу мрію в реальність, зробивши вашу прибудинкову територію не лише красивою, а й функціональною. Не відкладайте важливий крок до зміни вашого життя на краще. Звертайтесь до нас, і давайте разом створимо місце, яке радуватиме вас і ваші близькі протягом багатьох років!


bottom of page