top of page

Мікрокрапельний полив рослин трубою Rain Bird в Одесі.

У цьому пості хочу продемонструвати та описати різницю в роботі між мікрокрапельною трубою від американського виробника Rain Bird, що застосовується нами у створенні систем крапельного поливу дерев та рослин в Одесі та крапельною трубою інших виробників, для прикладу взяв турецьку краплинну трубу в принципі гарної якості широко представлену на нашому Одеському ринку.

Система крапельного зрошення, розроблена компанією Rain Bird

Системи Rain Bird – це найефективніший спосіб поливу ландшафтів. Протягом останніх п'ятнадцяти років компанія Rain Bird є лідером у галузі іригаційних систем, представляючи повну лінійку продукції для встановлення систем зрошення.

При монтажі систем крапельного зрошення ми використовуємо труби Rain Bird серії XF, з вбудованими емітерами та компенсацією тиску, що володіють найбільш високою гнучкістю та стійкістю до перегинів.

Краплинний шланг серії XF є найгнучкішим із представлених у галузі трубопроводів з емітерами для поливу зелених насаджень та мікро крапельницями з компенсацією тиску. Оригінальний матеріал забезпечує значно більшу гнучкість, що дозволяє укладати трубопровід під гострішими кутами та використовувати меншу кількість кутових з'єднань для простої установки. Двошарова трубка (нижній шар чорного кольору і верхній шар коричневого або чорного кольору) має стійкість до впливу сонячних променів і зростання водоростей. 20 років експлуатації.

Переваги крапельної труби XF Rain Bird

  • Гнучкість – забезпечують найкращу гнучкість із представлених у галузі для більш швидкої та простої установки

  • Довговічність – двошарова трубка: стійкість до дії хімреагентів, УФ-випромінювання та зростання водоростей

  • Ефективність – низькопрофільна конструкція емітерів забезпечує зниження втрат на тертя, дозволяючи цим використовувати більш довгі відводи і менш витратну конструкцію системи зрошення

  • Надійність – стійка до засмічення конструкція забезпечує безперебійну подачу води до зелених насаджень

  • 60% економії води

  • Виключає можливість попадання водяних бризок на конструкції, паркани або вікна.

  • Виборчий полив зменшує зростання бур'янів

Ну і власне вид роботи одночасно краплинних труб від різних виробників

Для випробування зібрали невелику систему крапельного поливу з мікрокрапельних труб різних виробників.

  • з турецької краплинної труби та

  • із крапельної труби RAIN BIRD.


При запуску на однаковому тиску порядку 2,5-3 атм турецька мікрокрапельна труба працювала не правильно, вода била струменями, а мікрокрапельна труба RAIN BIRD капала як слід.

Різниця очевидна. Наша труба RAIN BIRD працюватиме за будь-яких умов.


Полив в Одессе микрокапельной трубой Rain Bird
Полив в Одессе микро капельной трубой Rain Bird

До речі всі дерева та чагарники найкращого аеропорту у світі Чанги в Сінгапурі поливаються за допомогою мікрокрапельної труби RAIN BIRD.




Наші нещодавні роботи з укладання мікрокрапельного поливу на дачах, будинках, парках в Одесі та Одеській області виконані інженерами Ландшафтної Студії DROP.


Замовити або купити полив в Одесі Ви можете за телефоном +380674807486

bottom of page