top of page

Озеленення території храму у Чорноморську

Ландшафтному проектуванню та озеленення підлягає територія новозбудованої церкви у Чорноморську.

Площа досить велика, завдання для проектування влаштувати ландшафт для відпочинку людей, озеленення має бути не вимогливим у догляді та по можливості використовувати більше вічнозелених рослин.

З моменту, коли ми розпочали обстеження та проектування цього зеленого куточка, стало зрозуміло, що перед нами стоїть нелегке, але надзвичайно важливе завдання. Площа, яку потрібно озеленити, велика, і ми хочемо, щоб кожен її куточок приносив радість та умиротворення нашим городянам.

Одним із ключових моментів у проектуванні є вибір рослин. Ми прагнемо створити ландшафт, який не тільки гарний, а й легкий у догляді. Важливо, щоб територія церкви завжди виглядала доглянутою та чудовою, незалежно від пори року.

Підбір рослин

У нашому проекті ми вирішили використати безліч вічнозелених рослин, щоб підкреслити красу навколишнього ландшафту у будь-яку пору року. Наприклад, ми вибрали Туї Smaragd для вхідної частини, тому що ці рослини зберігають свою форму і зелений колір навіть у найхолодніші місяці і тому що вона витримує чітку форму крони, щоб територія проглядалася з дороги. Але не лише зовнішній вигляд важливий для нас. Ми також прагнемо створити зручні умови для відпочинку та медитації. Біля садових лав для комфортного відпочинку та створення тіні виконуємо посадки Катальпи кулястої Nana – має чітку кулясту форму. Жива огорожа по периметру клумб не лише додасть зелені та краси, а й захистить нашу церкву від сторонніх поглядів, створюючи атмосферу усамітнення та спокою. Ландшафтним дизайнером запропоновано два варіанти для цієї живоплоту, і ми уважно розглянули кожен з них: ялівець скельний Мінт джулеп або спірея японська, оскільки ці рослини не тільки красиві, але й легко піддаються формуванню.



Весь зовнішній периметр закриваємо посадками ялівцю сталевого Skyroket, тому що він дуже невибагливий і простий у догляді.

Водойми в ландшафтному дизайні

Для створення приємного мікроклімату ми також плануємо встановити два невеликі водоспади на території. Це не лише надасть відчуття прохолоди та свіжості, а й створить гармонію з навколишньою природою.

Проектно-кошторисні роботи завершені, і тепер настав час приступити до втілення задуманого озеленення території

Ми впевнені, що завдяки нашим зусиллям територія храму стане справжнім куточком умиротворення та краси для всіх городян.


Виконаємо ландшафтне проектування в Одесі та області

Щоб дізнатися більше про наші послуги, переглянути інші наші проекти та обговорити вашу власну ідею, зв'яжіться з нами за наступними контактами:


🌐 Наш веб-сайт: www.drop.od.ua

📧 Електронна пошта: omaraandrey@gmail.com

📞 Телефон: +380674807471


Ми готові втілити вашу мрію в реальність, зробивши вашу прибудинкову територію не лише красивою, а й функціональною. Не відкладайте важливий крок до зміни вашого життя на краще. Звертайтесь до нас, і давайте разом створимо місце, яке радуватиме вас і ваші близькі протягом багатьох років!

bottom of page