top of page

Вартість системи автоматичного поливу в Одесі

Оновлено: 3 лют.

В Одесі системи автоматичного поливу стають все популярнішими, забезпечуючи ефективне зрошення газонів та рослин. Однак, перш ніж ухвалити рішення про встановлення автополиву, важливо враховувати різні фактори, що впливають на його вартість. Нижче ми розглянемо ключові аспекти, що визначають ціну системи автоматичного поливу в Одесі.

складається з урахуванням безлічі факторів:

1. Конфігурація поливаемого участка.

Різна форма та розміри ділянок можуть значно впливати на вартість системи автополиву. Давайте розглянемо дві території, що поливаються, розташовані в Одесі, однакової площі застелені рулонним газоном, наприклад 50 метрів квадратних. У своїх прикладах ми будемо використовувати поливальне обладнання Rain Bird.

1-а ділянка квадратної форми розміром 7м*7м, друга ділянка прямокутної форми 3м*17м.

Вплив конфігурації ділянки на вартість системи автополиву газону в Одесі.
Конфігурація ділянки для автополиву

Для поливу першої ділянки достатньо використовувати 4 поливалки Ротор 3504-PC Rain Bird, розташувавши їх по кутах і досягши рівномірності поливу. Швидше за все міського тиску води вистачить і полив газону здійснюватиметься одночасно 4-ма поливалками, одна зона поливу.

Для поливу другої ділянки в ідеалі необхідно використовувати 9 дощувачів Rain Bird 1804 із встановленими ротаторними форсунками R-VAN-18 Rain Bird. Причому збільшення кількості дощувачів призводить до збільшення кількості необхідної автоматики для керування поливом, а також труби та всієї супутньої фурнітури.

Обсяг земельних робіт - копування траншей під автополив.

на другому ділянці також більше. Так що, як бачимо, площа ділянок, що поливаються однакова, а вартість поливу для них відрізнятиметься в два, а то й більше разу.

 

2. Розташування доріжок на територіях, що поливаються, і можливість або неприйнятність їх поливу.

Наявність доріжок на газоні також впливає ціну системи автоматичного поливу. Якщо доріжки підлягають поливу, це може вимагати меншої кількості поливальних головок. Якщо ж замовник вирішує не поливати доріжки, кількість необхідних елементів збільшиться в 2-3 рази. Рішення про полив доріжок може бути ключовим фактором у визначенні остаточної вартості.

Розглянемо ділянку 7м*7м із доріжкою по середині.

Вплив наявності доріжок у газоні на ціну системи автоматичного поливу в Одесі.
Доріжки визначають Ціну автополиву

При можливості поливу доріжки для поливу газону достатньо використовувати 4 поливальні голівки Rain Bird. Якщо замовник вирішує не поливати доріжку, то для поливу необхідно буде використовувати 12 поливалок. Як відомо з вищевикладеного, рішення про не поливання доріжок веде до збільшення ціни системи автоматичного поливу в Одесі в 2-3 рази. Дешевше поливати доріжки. Полив переважно відбувається вночі.

 

3. Розташування рослин та необхідність мікро краплинного поливу їх.

Установка мікро-краплинного поливу для окремих рослин або живоплотів також додає до фінансових витрат. У випадку, коли замовник бажає поливати живопліт окремо, знадобиться додаткова крапельна труба та автоматика, що призводить до збільшення загальної вартості.


Мікрокрапельний полив підвищує вартість системи зрошення
Ціна мікрокрапельного поливу

Візьмемо для прикладу знову ж таки знамениту ділянку 7м*7м. По периметру висаджені рослини живоплотом.

В принципі для поливу газону та рослин можна обійтися чотирма дощувальниками Rain Bird. Але дуже часто замовник чи садівник хоче цю живоплоту поливати окремо мікрокрапельною трубою для ландшафтного поливу. Відповідно до кошторису необхідно включити додатково 40 метрів крапельної труби Rain Bird, а також автоматику (електроклапан) та супутню фурнітуру для мікрокраплинного поливу, що призводить до збільшення ціни системи автоматичного поливу в Одесі на 3000-4000 гривень.

 

4. Необхідність влаштування насосної станції для поливу.

Працездатність системи автополиву безпосередньо залежить від напору та об'єму води, що подається в систему поливу. Є натиск та обсяг – полив працює. А вода у нас в Одесі, як відомо, окрема історія. Тому на багатьох ділянках просто необхідно робити насосну або ніякого поливу. А це не найдешевше задоволення. Вартість починається із 5000 гривень. Середня ціна на насосну 13 000 гривень.

Система автоматичного поливу починає працювати, якщо в системі водопостачання є натиск від 3 атмосфер.


Також на вартість поливу впливає ґрунт на ділянці. Необхідно визначити трудовитрати на земляних роботах.


Тому для розрахунку вартості системи автоматичного поливу виїзд проектувальника інженера з монтажу автополиву на ділянку просто необхідний.

І ми завжди готові це зробити. Тим більше, що виїзд по Одесі безкоштовний.




Щоб дізнатися більше про наші послуги, переглянути наші проекти та обговорити вашу власну ідею, зв'яжіться з нами за наступними контактами:


🌐 Наш веб-сайт: www.drop.od.ua

📧 Электронная почта: omaraandrey@gmail.com

📞 Телефон: +380674807486


Ми готові втілити вашу мрію в реальність, зробивши вашу прибудинкову територію не лише красивою, а й функціональною. Не відкладайте важливий крок до зміни вашого життя на краще. Звертайтеся до нас, і давайте разом створимо місце, яке радуватиме вас і ваші близькі протягом багатьох років!

bottom of page