top of page

Озеленення маленької ділянки у селищі Світлий Совіньйон, Одеса

Оновлено: 22 лют.

До студії Ландшафтного дизайну DROP надійшло захоплююче завдання – озеленення невеликої прибудинкової території у затишному селищі Світлий Совіньйон під Одесою. Розмір ділянки лише 7 метрів на 5 метрів, що стало цікавим викликом для наших спеціалістів.


Без Ландшафтного проекту – чому?

Територія для ландшафтного дизайну реально невелика, розміром 7 метрів на 5 метрів. Тому вирішили обійтися без Ландшафтного проекту, ми віддали перевагу прямій комунікації із замовником. Спільно з ним ми визначили зони для газону та посадки рослин, дотримуючись ідеї мінімалізму


Узгодивши зони, розпочали добірку рослин, згідно з побажання Замовника та нашими рекомендаціями.

Концепція мінімалізму при озелененні ділянки

У створенні композиції невеликого саду дотримувалися концепції мінімалізму. Оптимальний вибір - паркан з Кіпарисовика Лейланда двох кольорів, який послужить не однорідною живоплотом. Плануємо стригти його у прямокутній формі, створюючи зелений паркан! У передньому плані розташуємо Лаванду Hidcote для кольору та аромату, а також плетисті троянди селекції Девіда Остіна, створюючи ширму для зони барбекю! Аромати гарантовані! На передньому плані розширюємо газон, візуально збільшуючи простір ділянки.

Підготовка ділянки та посадка рослин

Ділянка було вирівняно, внесено бордюрна стрічка для газону, і проведена посадка дерев та інших рослин. Зону посадки засипали корою, створивши приємний вигляд і забезпечуючи підживлення рослин

Автоматичний полив маленької ділянки

Ну і природно зробили систему автоматичного поливу газону та рослин. Адже хоча ділянка маленька, її треба поливати, в ручну це зробити досить важко. Питання в регулярності та щоденності. Полив робили форсунками R-Van Rain Bird.

А автоматикою поливу займається автономний комп'ютер WP-2 Rain Bird. Він не вимагає підключення до мережі 220В, живиться від батареї крона, якої вистачає на рік експлуатації.



Чекаємо з нетерпінням на доставку рулонного газону до Одеси. Щільний зелений дерни дворічної трави, з сильною дерниною, зробить красивий і стійкий газон всього за 1 день. Це швидке рішення, бо газон уже два роки розвивався, поливався та добрив.

І ось прийшов рулонний газон до Одеси.

Виконали укладання рулонного газону на ділянці за 1 годину.


Переваги рулонного газону:

Щільний зелений дерн дворічної трави. газон протягом двох років культивувався, правильно поливався та удобрювався;

Сильна дернина (коріння), яка не пропустить дрібне бур'ян;

Час створення газону на ділянці

Зелена галявина з рулонного газону створюється за 1 день.



Ландшафтний дизайн та озеленення даного будинку завершено.

Створення зеленої галявини на маленькій ділянці стало захоплюючим проектом. Ландшафтний дизайн та озеленення цього будинку завершено, залишаючи замовника оточеним зеленим затишком та ароматами квітів. Маленька ділянка – великі можливості!

Від рулонного газону через 1 рік в Одесі
Рулонний газон через рік

Щоб дізнатися більше про наші послуги, переглянути інші наші проекти та обговорити вашу власну ідею, зв'яжіться з нами за наступними контактами:

🌐 Наш веб-сайт: www.drop.od.ua 

📧 Электронная почта: omaraandrey@gmail.com 

📞 Телефон: +380674807471

Ми готові втілити вашу мрію в реальність, зробивши вашу прибудинкову територію не лише красивою, а й функціональною. Не відкладайте важливий крок до зміни вашого життя на краще. Звертайтесь до нас, і давайте разом створимо місце, яке радуватиме вас і ваші близькі протягом багатьох років!

bottom of page