top of page

Ландшафтний проект Одеса. Етапи

Оновлено: 3 груд. 2023 р.

Робота ландшафтного архітектора (дизайнера, озеленення) ландшафтної студії DROP над створенням ландшафтного проекту озеленення території


Етапи ландшафтного проектування території:

1. Ескізне проектування ділянки.

єскізний план озеленения ділянки в Одесі
Єскізний план

Ескізний проект озеленення (2-3 варіанти) кількість визначається за домовленістю.

До складу входять ескізи ділянки у різних ландшафтних стилях, зустріч, обговорення - затвердження однієї з пропозицій варіантів. Вибравши один з ескізів, Ви можете внести свої пропозиції, доповнення, які будуть враховані нашим ландшафтним дизайнером при розробці остаточного генерального плану.


2. Генплан ділянки.

Генплан ділянки в Одесі под озеленение
Генплан

Генплан це вид зверху на Вашу ділянку, виконану в масштабі згідно з топозйомкою (за результатами обмірів). На ньому ділянка умовно розбивається на багатофункціональні зони. За результатами ескізування на генеральному плані ділянки розміщується існуючі будівлі та вже затверджені доріжки, майданчики, альтанки, водоймища, зони барбекю та дитячі майданчики (якщо є потреба). Наш ландшафтний архітектор, якщо є перепад висот, запропонує підпірні стіни, терасування території. У генеральний план можуть бути включені фотографії типу і виду МАФ (альтанки, барбекю, навіси), підпірних стін, груп рослин.



3. Розбивний креслення.

Разбівний план ділянки під озелененіє в Одесі
Разбівний план

Створення робочого креслення для розбиття ділянки на місцевості та винесення в натуру проектованих елементів озеленення та благоустрою: доріжок, майданчиків, малих архітектурних форм, підпірних стін та додаткових конструкцій з прив'язкою до місцевості. На розбивочне креслення наносяться розмірні лінії, радіуси кривизни, відстані в метрах. По розбивочному кресленню будівельна бригада може розпочинати роботи.



4. Дендроплан -

Дендроплан Одесса
Дендроплан

креслення в масштабі на якому нанесені існуючі будови, межі ділянки, доріжки, майданчики, підпірні стінки крони дерев, чагарників, кордонів квітників і газонів.

При складанні дендроплану ландшафтний дизайнер враховує багато факторів: архітектурний стиль будівель, загальний вигляд і рельєф ділянки, стан і склад ґрунту, ступінь освітленості ділянки (інсоляція), сумісність рослин, їхню кольорову палітру, декоративність листя, хвої, час цвітіння, переваги та бюджет господарів . Одним з важливих елементів складання дендроплану є виділення акцентних рослин (солітер). Їхня форма крони, незвичайна текстура, або яскраве забарвлення листя може виділяти ці рослини із загальної маси.

Другим ярусом створюються куліси з чагарників, хвойних, декоративно-листяних, живоплотів.

Ґрунтопокривні, злакові рослини заповнюють порожні місця у композиціях або у відведених для них місцях дизайну. У відведених місцях для квітників ландшафтний дизайнер продумує асортимент цибулинних, кореневищних багаторічних квітів, а також декоративне відсипання галькою, корою або іншими інертними матеріалами, яке є відмінним тлом для композицій. Правильне планування та компонування рослин створює бажаний візуальний ефект на ділянці.

5. Асортиментна відомість рослин

Асортиментна відомість рослин - це таблиця рослин, зазначених у дендроплані. Дерева хвойні листяні, чагарник і хвойні листяні, плодові рослини, квіти, цибулинні, ґрунтопокривні, ліани, а також трави, папороті та інші багаторічники. Найчастіше асортиментна відомість розташовується на дендроплані, але може бути і окремою таблицею (якщо більша площа ділянки)

6. Візуалізація ділянки

візуалізація проекту озелененія в Одесі
візуалізація

(оплачується окремо) за потребою.

За бажанням замовника виконуємо тривимірні види найбільш акцентних зон ділянки. Як правило, види виконуються на вхід у будинок, на зону відпочинку, на декоративну водойму, на вид з альтанки або лавки, на цікаві композиційні рішення.







Невеликий вигляд про те, як ми створюємо Ландшафтный проект.

Поетапне створення проекту озеленення

від перенесення вимірів ділянки в Одесі на папір до закінченого проекту.

Обміри ділянки

Після обмірів ділянки та перенесення плану на папір приступаємо до роботи над ландшафтним проектом.

Зонування проекту

Насамперед продумуємо доріжки, стежки, місце під барбекю, визначаємо розташування зон відпочинку та релаксу, місце під машину та господарську зону. Визначаємось із зеленими зонами. Узгоджуємо із Замовником.

Робота з розтошуванням рослин

У зонах озеленення залишаємо місце під газон, квітник, пруд та водоём с альпийской гіркой, прорабатываем места посадки деревьев.

Спочатку розставляємо великі дерева: хвойні або листяні, потім заповнюємо простір симпатичними чагарниками, проектуємо квітники та розаріі.


Кошторисна документація

Складаємо відомість рослин, погоджуємо із Замовником асортимент, кількість та вік рослин, адже від цього залежатиме ціна озеленение Одеса.

Робимо кошторис на роботи з закупівлі та висадки рослин.


Готовий ландшафтний проект в Одессі
Ландшафтний проект

Виконання озеленення ділянки

Після всіх коригувань та погоджень приступаємо до робіт з озеленіню ділянкі в Одесі та Одеської області.

Деякі виконані нами ландшафтні проекти.


Замовляйте створення ландшафтного проекту в Ландшафтній студії DROP за телефоном +38067480748

bottom of page