top of page

Система туманоутворення низького тиску в Одесі

Оновлено: 25 вер. 2023 р.

У зв'язку з моторошною спекою в Одесі, прийшла мені ідея, а чому б не зробити собі та моїм дорогим Замовникам туманоутворення над альтанкою та зонами відпочинку.



Ми можемо зробити це швидко та без особливих матеріальних витрат. Ефект охолодження повітря туманом величезний. Майже як кондиціонер на вулиці.


Принцип роботи систем туманоутворення

При випаровуванні води з повітря простору забирається певну кількість енергії (тепла).

Для того щоб охолодити повітря, необхідно щоб він швидко віддав своє тепло воді для її випаровування. При поливі поверхні вода змочить її і потім протягом декількох годин випаровуватиметься, охолоджуючи трохи простір навколо себе. Цей ефект можна спостерігати при включенні системи поливу, повітря навколо відразу стає свіжим.

Але вдень, як Вам відомо, полив вмикати небажано. Для цього мудрі люди вигадали різні системи туманоутворення. Якщо розпорошити воду на крихітні краплі над поверхнею (наприклад над входом у альтанку, або над зоною відпочинку), то вся вода випарується за лічені секунди, навіть не досягнувши земної поверхні. При цьому вона забере із повітря тепло. В результаті передачі тепла воді для її випаровування повітря охолоне і зволожиться, оскільки він міститиме в собі водяну пару.

Види систем туманоутворення

Система туманоутворення буває високого чи низького тиску. Звичайно кожен тип туманоутворення призначений для певних завдань.

  • Туманоутворення виского тиску призначена для кафе, громадських територій, магазинів та виробництв. Достатня дорога в установці. Я можу запропонувати різні рішення, але вартість починатиметься від 28000 гривень та вище.

  • Система туманоутворення та зволоження низького тиску успішно використовуються у сільському та фермерському господарстві, а також для охолодження людей на пляжах, відкритих просторах. Вузький спектр застосування пояснюється занадто великим розміром одержуваних крапель (25-40 мкм), які добре випаровуються, але при цьому система рівномірно зволожує поверхні навколишнього простору. Низька вартість такої системи охолодження повітря на вулиці.

Я думаю для використання у себе вдома це не істотно в порівнянні з ефектом, що дається.


Установка системи туманоутворення

І так, що я можу запропонувати зробити Вам у найкоротші терміни:

  • Виїзд та Монтаж системи туманоутворення низького тиску в Одесі та передмісті.

  • Типовий набір для альтанки включає:

  • форсунки туманоутворюючі низького тиску та перехідники до них 5 штук

  • труба тонка 6 мм низького тиску – 10 метрів

  • комплект підключення до крана

Орієнтовна вартість у Одесі становить 2200 гривень на 2019 рік.

Зрозуміло, що вартість промірна, тому що у когось кран знаходиться ближче, у когось далі. Не враховані різні складності при монтажі, наприклад, свердління і т.д.

У будь-якому випадку виїзд на обстеження по Одесі коштує 300 гривень, і ми зможемо сказати Вам точну вартість.

Телефонуйте, замовляйте. Я отримав задоволення від цієї системи сам і можу передати його (задоволення).


Також ми розпочали монтаж професійних систем туманоутворення високого тиску.

bottom of page