top of page

Рулонний газон в Одесі потребує автополиву

Оновлено: 2 жовт. 2023 р.

До нас часто дзвонять Замовники та кажуть, що хочуть лише рулонний газон і їм не потрібен ні ландшафтний дизайн, ні система автоматичного поливу. Ну що ж ринок є ринок і ми, почувши категоричну відмову від монтажу системи автополиву, стелимо рулонний газон в Одесі та Одеській області.

Виходить приблизно так:

Вид на рулонний газон після укладання

Вид рулонного газону одразу після виконання робіт
Рулонний газон одразу післе укладки

Цей газон спеціально для нас вирощувала протягом двох років спеціалізована організація "Українські газони". По суті, найкращі агрономи України зі створення газону працювали для нас протягом двох років. Цей газон правильно поливали, удобрювали та стригли.

Відмова від поливу газону

І ось задоволений Замовник починає сам монотонно поливати цей газон самостійно двічі на день, намагається, отримує задоволення. Але дні тікають, а монотонність залишається.

Задоволення все менше і менше, а влітку хочеться поїхати кудись. У кращому випадку охоронець наглядить за будинком і якось поливає. А буває й таке, що нема кого залишити поливати. Думка приходить проста, що за тиждень нічого не станеться. і ОТ РЕЗУЛЬТАТ

Газон без поливу знищено

Рулонний газон без автополива
Рулонний газон без полива

Та й довше сльози, дзвінки, істерики. Усвідомлення що газон треба поливати регулярно, без перерв, або з ретельно продуманими перервами поливу, наприклад, за день до косовиці. відповідь на запитання

Чи потрібно поливати газон?

очевидний. Потрібно обов'язково. Поливати потрібно регулярно і рівномірно, враховуючи погодні та сезонні умови.

У результаті доводиться робити зняття знищеного посухою газону, прокладання магістралей, встановлення системи автоматичного поливу і знову привозити новий рулонний газон і робити його укладання.

Наново створення рулонного газону.


Полив газону поливалкою системи автополива
Полив газону дощдеваніем

Результат той самий, краса очевидна, але вдвічі дорожче.


Тому замовляючи або плануючи газон у себе на ділянці, подумайте про те, як його Ви поливатимете. Чи зможете самотужки забезпечити регулярний монотонний полив.


Встановлення автоматичної системи поливу газону вирішить проблеми зрошення газону

Правила поливу газону в Одесі.

Норма поливу газону в Одесі влітку – 10 літрів води на метр квадратний на добу.

Полив газону необхідно проводити з вечора до ранку. Вдень поливати вкрай небажано. Справа в тому, що волога з газону в спеку швидко випаровується - це зайва витрата води. Також при денному поливанні траву можуть обпалити сонячне проміння.

Одне з правил говорить, що краще один раз добре полити, ніж багато разів і потроху.

Поливати газон краще за допомогою спеціальних дощувачів, а не зі шланга. При поливі газону зі шланга прямим струменем ви вимиваєте з верхнього шару ґрунту всі корисні речовини. Поливаючи газон дощувачами ви досягнете рівномірності розподілу опадів на газон.

Свіжий газон краще поливати часто і регулярно, навіть вдень.

Наприклад, 4 рази на добу. Як правило, відразу після укладання, перший тиждень, потрібно рясний полив рулонного газону, до легкого болотя на поверхні. Потім слід скоротити кількість поливів і виконувати догляд за зеленим лужком за графіком.

Поливати газон треба так, щоб грунт був досить зволоженим, але не залитим до стану болота. Оптимальна тривалість поливу для однієї зони влітку – 18-25 хвилин. Але це дуже індивідуально та приблизно. Вода має вбратися і дійти до коріння. Якщо трава на газоні почне жовтіти, треба збільшити тривалість роботи системи автополива.

Вічнозелені рослини на газоні вимагають також рясного поливу і можуть поливатися як разом із газоном, так і за допомогою мікрокраплинного поливу.

Для автоматизації поливу газону на нашому складі запасено достатню кількість поливалок та дощувачів на продаж.


Якщо набридло поливати газон зі шланга, то Замовляйте встановлення системи автополиву газонів у ландшафтній студії DROP за телефоном +380674807486

bottom of page