top of page

Робота з озеленення ділянки в Одесі.

Оновлено: 2 жовт. 2023 р.

До студії ландшафтного дизайну Drop надійшла заявка на озеленення ділянки, розташованої в Одесі на фонтані. Після виїзду ландшафтного архітектора до Замовника визначились із планом необхідних робіт. Власне необхідно зробити зелений паркан уздовж ділянки та газон для онуків.

Киплять весняні роботи із озеленення прибудинкових територій приватних будинків в Одесі.

І студія ландшафтного дизайну DROP бере активну участь у цьому процесі. Згідно з ландшафтним дизайном даної ділянки


Поки чекаємо на газон нагадуємо про переваги рулонних газонів:

  • висока якість нашого газону від ТМ Українські газони,

  • швидке озеленення ділянки,

  • можливість проведення робіт з укладання газону з весни та до пізньої осені,

  • по укладеному рулонному газону можна ходити через 14 днів (можна і раніше але акуратно),

  • газон не потрібно полоть, тому що густий дерн не дає розвиватися бур'янам.

При выполнении работ по озеленению делаем укладку рулонного газона и автоматический полив
Укладка и полив рулонного газона

Нарешті погодні умови дозволили зайти техніці на газонні поля і почався зріз рулонів газону. За день зрізали необхідну кількість газону та вранці привезли найсвіжіші рулони газону до Одеси.

Рулони газону ми завжди доставляємо в Одесу фурою вночі, щоб він не псувався під час перевезення з поля до Замовника. Доводиться зустрічати транспорт приблизно о 4-5 ранку і робити розвантаження на невеликі вантажівки, щоб робити адресну доставку рулонів газону на об'єкти. Це дозволяє нам завжди зберігати якість газону на високому рівні та забезпечувати приживання рулонів газону в 100% випадків. При належному догляді за газоном, звичайно. Це насамперед рясний полив газону. Бажано, щоб він був автоматичним.


Ось як виглядає газон одразу після укладання.

А ось як виглядає покладений рулонний газон через 7 днів. Коренева система газону почала проростати і закріплюється до ґрунту. Колір газону природний, смарагдовий. Видно, що він почувається дуже добре. Невелика нерівність поверхні, що спостерігається, буде до першого покосу. У різних місцях газон із різною швидкістю росте.

Минуло 14 днів. Рулонний газон добре прижився. Вже зробили перший покіс.


Уложенный рулонный газон прижился через 14 дней
Приживаемость рулонного газона 14 дней

Продовжуємо контролювати ділянку та періодично перевіряємо виконану роботу щодо озеленення території приватного будинку в Одесі десь на Фонтані.

Пройшло 4 тижні після укладання рулонного газону. Газон повністю прижився. Завдяки встановленій системі автоматичного поливу ідеально.


За газоном звичайно потрібен догляд. Це обов'язкова стрижка раз на 7-10 днів. Періодичне підживлення добривами. І звісно ж полив.


bottom of page