top of page

Влаштування квітників в Одесі

Оновлено: 3 лист. 2023 р.

Спроектуємо та зробимо квітник, квітучу клумбу у Вас перед будинком на ділянці.

Квітники є одним із ефективних прийомів оформлення ландшафтного озеленення.

У посадках використовуємо різні види квітів як цибулинні, багаторічні, однорічники. А також квітучі чагарники та декоративні дерева.


При створенні ландшафтного озеленення використовуємо різні види квітників:Розарий, однорічний квітник, багаторічний квітник, міксбордер, альпійська гірка, роккарії з оформленням квітучими рослинами. Можемо створити гарний квітник у Вас на ділянці.

Замовляй красу у Ландшафтної студії DROP.


Етапи створення квітника:

  • узгоджуємо тип клумби та квітника;

  • розробляємо ландшафтний проект квітника з посадковою відомістю квітучих рослин;

  • розмічаємо квітник за місцем на об'єкті відповідно до затвердженого ландшафтного проекту;

  • провадимо посадку насіння, квітів, рослин;

надалі необхідний догляд квітника - внесення добрив, полив тощо.

У сучасному дизайні зустрічаються ландшафти без квітів, обраний стиль їх не мав на увазі. Без квітів ділянка виглядає стильно, але одноманітно. Роль кольорів одна з основних. У поєднанні з доріжками, скульптурами та малими архітектурними формами вони створюють повноцінні композиції. Продумане використання рослин відкриває широкі можливості.


Квіти мають сильний вплив: здатні змінювати настрій і дарувати позитивні емоції. Квітники часто використовуються виділення певної зони ділянки. І це лише одна із функцій. Квіти є важливим атрибутом практично кожної ділянки. Вони чудово доповнюють фактуру, а також створюють оригінальну форму ландшафту, надаючи йому особливого тону. Саме квіткові композиції є зв'язуючим елементом по відношенню до інших рослин, розташованим у саду.

Для додаткового ефекту квіти комбінують за колірними відтінками, періодами цвітіння та розмірами. Хаотичні насадження йдуть у минуле. Для створення квітника необхідно провести ряд заходів: вивчення освітленості ділянки, доступності огляду, поєднання з ландшафтом, можливості поливу та інших факторів. Якщо все це не враховувати, немає сенсу висаджувати квіти.


Ландшафтне оформлення кольорами традиційно поділено на два напрямки - геометричне та пейзажне. Геометрія представляє суворі пропорції та абсолютну симетрію. Форма може бути будь-якою, але найпоширенішими є квадрати, прямокутники, круги та овали. Клумби, партери – головні інструменти геометричного оформлення. У пейзажному стилі поєднується безліч видів рослин, роблячи остаточну композицію, наближену до природної. Для такого оформлення характерні міксбордери, кам'янисті гірки та одиночні посадки.


Гармонійне поєднання фарб досягається тоді, коли яскраві кольори взаємодіють із нейтральними. Завжди має бути пасивне заповнення зеленим листям. Граємо кольором та фактурою. Спокійні кольори ефективно усувають дисонанс між яскравими бутонами різних рослин.


Для успіху у створенні квітника важливу роль відіграє родючий шар ґрунту. Його підготовка та вибір (все залежить від підібраних рослин та їх переваг) невід'ємна частина створення успішної клумби, міксбордеру, бордюру.

Товщина родючого шару необхідна 15-40см, залежить від вибраних квіткових культур.

Для покращення існуючого чорнозему підійде один із варіантів:

1. внесення органічних добрив (листового перегною, біогумусу перегною)

2. Внесення комплексу мінеральних добрив безпосередньо у посадкову лунку кожної рослини.


Посадка цветов в Одессе, создание цветников, розариев, миксбордеров
Посадка цветов

Найскладніше в квітковому оформленні правильно підібрати рослини та місця посадки. Необхідно враховувати висоту кольорів, час цвітіння, тривалість, габітус та багато іншого. Кількість нюансів при створенні квіткового оформлення наводить на правильний висновок. Якщо ви хочете насолоджуватися красою власної ділянки – довіртеся професіоналам.


Студія Ландшафтного Дизайну DROP тел. +380674807486

bottom of page