top of page

Консервація поливу в Одесі

Оновлено: 18 вер. 2023 р.

Виконаємо консервацію системи автоматичного поливу в Одесі силами спеціально навчених та підготовлених фахівців ландшафтної студії DROP.

Система автоматического полива потребує осінньої консервації. Продування труб, поливалок, форсунок, автоматики стисненим повітрям.

Навіщо потрібно консервувати системи автополиву на зиму?

Система автополиву працює тільки з середини весни до середини осені, в решту часу рослини та газон не потребують поливу. У зв'язку з конструктивними особливостями системи автополиву до морозів (температури нижче 0), необхідно провести консервацію системи автополиву (продування системи автоматичного поливу).


Провести роботи необхідно вчасно (середина осені, жовтень-листопад), відключивши та підготувавши систему до холодів. Зробити осеннюю консервацию системы полива треба правильно - продувка це найважливіша частина експлуатації автоматичної системи поливу. Полягає консервація системи автоматичного поливу у продуванні всієї системи стисненим повітрям за допомогою компресора. При продуванні немає необхідності знімати обладнання (Поливалки, крани, гідранти, крапельну трубу, електроклапан). Необхідно зняти тільки насосное оборудование полива.

Ціль консервації системи автоматичного поливу

Не дивлячись на те, що Одеса розташована на півдні України, у нас буває температура опускається істотно нижче 0 градусів. Земля взимку промерзає до 80 см і разом з нею можуть замерзнути і луснути поливалки, електроклапани, трубопроводи системи автополиву. Тому за нормами експлуатації систем автоматичного поливу потрібна обов'язкова консервація системи поливу на зиму. Якщо з труб та поливального обладнання не злити воду, при замерзанні вода перетвориться на лід і розірве труби, поливалки, насос, автоматику полива.


Підготовка системи поливу до зимового періоду

Студія Ландшафтного дизайну DROP здійснює консервацію системи автоматичного поливу Продувкою за допомогою компресорів стисненим повітрям під тиском 4 бари.

При правильній експлуатації система автоматичного поливу служитиме Вам багато років, особливо в Одесі.


Також ми виконуємо всі види робіт з влаштування та обслуговування систем автоматичного поливу. Ремонт та модернізацію старих систем поливу.


Пам'ятайте Одеса не Барбадос, у нас буває трішечки холодно.


bottom of page