top of page

Автоматика поливу Одеса

Оновлено: 23 серп. 2022 р.


Автоматика для поливу використовується для забезпечення безперебійного і регулярної роботи системи поливу за заданим графіком поливу. Принаймні, в Одесі. Забезпечити процес поливу газону та мікрокрапельного поливу рослин, значно простіше з використанням поливального контролера та електроклапанів.


Традиційно полив газону і рослин відкривається або кранами (що дуже не зручно, потрібно постійно стежити за часом поливу самостійно), або автоматикою поливу (комп'ютер поливу, контролер поливу, автономний комп'ютер поливу). Ми допоможемо Вам підібрати обладнання для максимальної автоматизації поливальної системи


Стаціонарний комп'ютер автополиву.


Найзручніший і найпопулярніший контролер із нині існуючих. Ми 90% своїх робіт з монтажу систем автоматичного поливу виконуємо за допомогою цього типу автоматики. Основна перевага цих пристроїв контролю поливу – це управління всією системою поливу цілком, кожною зоною поливу. Це дає можливість запрограмувати полив один раз і при необхідності збільшувати або зменшувати тривалість поливу, а деякі моделі самі регулюють тривалість поливу протягом усього сезону.

Контролер має зручний інтерфейс на передній панелі, що дозволяє налаштувати графік і тривалість поливу легко і максимально швидко, з цим легко справляється домогосподарка. До даних моделей автоматики поливу можна встановити датчик дощу, заморозків, вітру та вологості грунту, модуль WiFi компьютера поливу для зв'язку із найближчою метеостанцією. При позитивному сигналі від будь-якого з них, контролер автоматично припинить, або змінить полив. При цьому, налаштовані графік і час не збиваються, а полив буде відновлено після наступного сигналу. Функції контролера можуть бути розширені при установки додаткових модулів.


WiFi модуль для контролера автополиву

Так більшість автополивальних комп'ютерів фирмы Rain Bird з додатковим WiFi модулем можна налаштовувати через телефон з будь-якої точки світу, автополивальна система сама коригує тривалість поливу, навіть обслуговування та діагностика системи проводиться дистанційно з телефону. Усі несправності та відхилення видно прямо на екрані.

Всі контролери відрізняються один від одного кількістю підтримуваних зон поливу і наявністю або відсутністю захищеності від непогоди. За цією характеристикою виділяються зовнішні та внутрішні (вуличні та кімнатні) комп'ютери поливу. Вуличні закриті у водонепроникний корпус.

Відповідно підбір комп'ютера автополиву здійснюється за тим, де він перебуватиме і по тому зі скількома зонами поливу він працюватиме.


Електромагнітні клапани - крани системи поливу

Зони поливу управляються відповідно електроклапанами (електромагнітними клапанами). По суті це крани, які з'єднані з поливальним комп'ютером проводом і роблять включення поливу після отримання сигналу, що управляє.

У своїх роботах ми використовуємо електромагнітні клапани фірми Rain Bird, які зарекомендували себе своєю надійністю та невибагливістю до навколишнього агресивного середовища. Звичайно мінімальну підготовку води через фільтр ніхто не скасовував.

Плюси стаціонарного комп'ютера поливу :


  • Повноцінне програмування (налаштування) кожної зони поливу,

  • вбудований календар поливу,

  • можливість підключення датчиків дощу, вологості ґрунту,

  • можливість підключення модуля WiFi, метеостанції.

  • Сумісний з усіма існуючими е/м клапанами з соленоїдами 24 вольта

  • Вбудований чи зовнішній трансформатор 220/24в.


мінуси стаціонарного комп'ютера поливу :


Потрібний монтаж пристрою за місцем розміщення та прокладання кабелю управління від кожного клапана до місця, де буде встановлено контролер.

Не завжди така нагода є. І саме для цього є інший вид комп'ютера поливу – автономний.


Автономний контролер поливу


Повноцінний прилад з повним набором програмних функцій, але має особливість - він працює на батарейках. Цей комп'ютер встановлюється прямо на електромагнітний клапан і кладеться в короб біля клапанів. Але існують ситуації, за яких така особливість стає плюсом – їх можна встановлювати на міських газонах, скверах або інших місцях, де є обмеження в електропостачанні..


Мінуси автономного контролера поливу:


Термін роботи батареї, як правило, 1 рік.

Ціна, автономні контролери дорожчі за стаціонарні.

Працюють з електроклапанами 12 вольт які теж дорожчі


Плюси автономного контролера поливу:


Повний функціонал професійного контролера для поливу.

Можливість підключати датчик дощу, вологості ґрунту.

Працює від батареї типу "крона".

Управління потоком води відбувається через е/м клапан.



Всі комп'ютери поливу відмінно взаємодіють з насосним обладнаням поливу.

Опис та інструкціі компьютера поливу можно скачати сдесь.


У системах автоматичного поливу, що встановлюються в Одесі, ми також активно використовуємо Гидранти та водяні розеткі для швидкого доступу до води.


Фахівці ландшафтної студії DROP із задоволенням виконають для Вас монтаж автоматики поливу

Автоматика полива - компьютер, насос, компрессор
Полная автоматика полива

в комплексі із насосним обладнанням.

Телефонуйте та замовляйте за телефоном +380674807486

bottom of page