top of page

Запуск системи автоматичного поливу навесні. Розконсервація

Запуск системы полива в Одессе

Весна – час пробудження природи, час, коли кожен садівник і квітникар прагне пожвавити свій куточок землі після довгої зими. Але як бути, якщо ваш садок залежить від автоматичної системи поливу? Як грамотно та безпечно провести розконсервацію та запустити систему автополиву навесні? На допомогу приходять спеціалісти студії ландшафтного дизайну DROP, які знають усі тонкощі цього процесу.

Своєчасне обслуговування автоматичного поливу – запорука продовження терміну служби системи. Підтримувати здоров'я та красу вашого саду за допомогою ефективної технології зрошення – ось основна мета. Фахівці рекомендують проводити діагностику, налаштування або чищення системи автополиву не менше двох разів на рік. Це мінімальне число, але цілком достатнє підтримки системи у робочому стані.


Восени проводиться відключення та консервація, щоб уникнути проблем, пов'язаних із зимовими морозами – від'єднують насос, зливають та чистять бак, а також продують труби компресором.


Весняний запуск системи автоматичного поливу в Одесі.

Студія ландшафту DROP пропонує наступні рекомендації щодо розконсервації системи поливу. Насамперед, не варто поспішати – обладнання системи поливу надзвичайно чутливе до холодів. Дочекайтеся стабільної температури повітря в 3-5 градусів вище за нуль. В Одесі це зазвичай середина – кінець березня. У цей час можна провести підготовчі роботи, такі як перевірка стабільності подачі електроенергії, огляд комплектуючих на наявність пошкоджень, чищення системи від можливих забруднень, а також прийняття рішення про те, чи запускатимуть систему самостійно або за допомогою фахівців.


Підготовка та перше включення системи автополиву

Налаштування автоматичного поливу навесні включає процес грамотної розконсервації. Цей етап проводиться у такому порядку:


Подключение насосной станции в Одессе
  • насосна станція встановлюється на своє місце,

  • чищення чи заміна фільтруючих елементів, вони забезпечують чистоту води, що у систему, і запобігають можливі поломки інших елементів системи. Фільтри встановлюються на різних вузлах системи, таких як труби для набору води, насоси та форсунки, та вимагають очищення при запуску;

  • ємність (бак) наповнюється водою, можливо внутрішні стінки і дно бака треба промити та вичистити від грязьових відкладень, щоб уникнути поломок та непередбачених проблем у майбутньому;

  • обов'язково перевіряється стан поплавкового крана чи датчиків заповнення ємностей;

  • проводиться перше включення системи поливу навесні, відкривається кран трубопроводу для подачі води систему автоматичного поливу. Насос повинен увімкнутися, наповнити магістральну лінію до електромагнітних клапанів та гідрантів;

  • послідовне включення кожної лінії поливу та по черзі відкрити-закрити всі гідранти та крани на магістралі поливу з метою випуску повітря;

  • перевірка герметичності системи автополиву – контроль стабільності тиску у системі після відключення насоса.


Перше включення автополиву навесні може супроводжуватися деякими проблемами, такими як можливі забруднення або витікання. Однак, при грамотній підготовці та виконанні всіх необхідних процедур, ваша система поливу буде готова до нового сезону, а ваш сад радуватиме вас красою та здоров'ям рослин.


Діагностика та налаштування системи автоматичного поливу в Одесі


Подключение автоматики полива
  • підключаємо пульт управління поливом, перевіряємо кожну зону поливу, включаючи її за програмою з комп'ютера;

  • коригуємо програму автоматичного зрошення, налаштовуємо на весняний полив;

  • за час бездіяльності взимку дощовики могли зміститися, а форсунки забитися, необхідно провести налаштування кожної поливалки та форсунки;

  • якщо вода подається недостатньо, можливо, знадобиться заміна спринклерів і роторів, форсунок;

  • налаштування сектора та радіусу поливу проводиться спеціальним інструментом у ручному режимі, при запущеному поливі;

  • Після ретельної діагностики системи автополиву, усунення виявлених несправностей та налаштування всіх параметрів, ваш автоматичний полив готовий до роботи. Весняна розконсервація пройшла вдало!


І пам'ятайте, що завжди можна довірити цю складну роботу професіоналам. Компанія DROP вже понад 20 років займається встановленням та обслуговуванням систем автоматичного поливу в Одесі та області. Ми встановили більше 100 км труб та понад 20000 дощів. Осіння консервація та весняний запуск автополиву – це лише частина наших послуг, які ми пропонуємо у рамках довгострокового співробітництва.


Наші контакти:

Для отримання оцінки вартості робіт з весняного запуску системи автоматичного поливу зв'яжіться з нами за наступними контактами:

🌐 Наш веб-сайт: www.drop.od.ua

📧 Електронна пошта: omaraandrey@gmail.com

📞 Телефон: +380674807486


Komentar


bottom of page